Obiective turistice

cetatea-rupeab
Cetatea Rupea

Reconstruirea cetatii, s-a finalizat in anul 2013. Momentan ocupa o suprafata de aproape 11 ha cu ziduri, turnuri si curti interioare.

Cetatea Rupea, ridicata pe Dealul Cohalmului, dominand de sus orasul, a fost construita si extinsa in sec.XIV-XVII, ca cetate si refugiu pentru satele din imprejurimi. Datorita pozitiei inpunatoare pe care o ocupa in apropierea drumului european E 60, in dreptul orasului, este remarcabila de la mare distanta.

In fiecare an, la inceputul toamnei, are loc Festivalul Cetatilor Rupea.

obiective-turistice-7b
Viscri
Retras de la drumul mare ce leaga Brasovul de Sighisoara (la cca. 7 km din comuna Bunesti) satul Viscri adaposteste una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate sasesti, de altfel fiind una din cele 6 inscrise in patrimoniul mondial UNESCO.

Mai mult decat sa viziteze vechile case si biserica sau micuta cafenea unde se vand obiecte de artizanat, turistii se pot bucura de adevarata ospitalitate saseasca, de mancarea traditionala si de cea mai adevarata experienta rustica.

Legatura rutiera: DN13 (E60) de la Brasov sau de la Sighisoara (Din Bunesti, pe drum judetean aprox. 7 km). Cu trenul: Gara Rupea, Gara Sighisoara

sig1b
Sighisoara
Cetatea Sighisoara „cea mai frumoasa si cea mai bine pastrata cetate oraseneasca din Transilvania” a primit de-a lungul timpului apelative ca: Perla Tarnavei, margaritar al Transilvaniei, Nurnberg transilvanean. Sighisoara ni se infatiseaza si astazi ca un veritabil oras-muzeu oferind vizitatorului modern sansa rara de a realiza o intoarcere in timp, in atmosfera medievala de acum cateva sute de ani. Sighisoara este inclusa astazi in patrimoniul UNESCO, un oras medieval european, ale carui vechi edificii si cladiri sunt inca functionale si bine pastrate.In fiecare an, la sfarsitul verii, are loc Festivalul Medieval Sighisoara

Legata rutier de Brasov (116 km-E60), Tg. Mures (54 km-E60), Sibiu (90 km-E14). Pe cale ferata pe linia principala Bucuresti-Brasov-Cluj Napoca-Oradea.

Se mai pot vizita bisericile fortificate din Homorod, Fiser, Bunesti, Drauseni. De asemenea Muzeul Etnografic Rupea, Muzeul invatatorului Borcoman, casa din Viscri a printului Charles, castrul roman de la Hoghiz, cheile de la Dopca, vulcanul stins de la Racos, stejarii seculari de la Fiser.

TELEFON: 0744 778 977

EMAIL: contact@hotel-dumbrava.ro

WEBSITE: www.hotel-dumbrava.ro